Veelgestelde vragen

Kan ik bij Paper Pigeon terecht voor kant en klare doopsuikers?

Paper Pigeon levert de tools (labels, stickers, doosjes, ...) om zelf aan de slag te gaan. Doosjes vullen en afwerken doen we voorlopig nog even niet. 

Kan ik ook enkel doosjes kopen?

Uiteraard! Je bent niet verplicht aankopen in pakket met bv een geboortekaartje te verrichten. 

Wat met opmaakkosten?

De opmaakkosten voor een geboortekaartje of huwelijksuitnodiging met jullie tekst en kleuren bedragen 90 euro. Er is geen beperking in aantal correctierondes. Daarnaast is ook het ontwerp van een tweede versie of babyborrel kaartje is in deze prijs inbegrepen. Je kan eventueel voor een enkelvoudig of dubbel kaartje kiezen.

In de prijs van de labels en wikkels zitten de opmaakkosten reeds inbegrepen.

Kan ik ook een geboortekaartje op maat laten maken?

Dat kan, voor een gepersonaliseerd ontwerp (op maat) betaal je 165 euro inclusief btw. Het ontwerp van een babyborrel kaartje en de (eventueel) bijhorende wikkels en labels is in deze prijs inbegrepen. Het ontwerp blijft eigendom van Paper Pigeon en kan na de geboorte van jullie kindje aangeboden worden in de webshop. Wil je graag exclusiviteit? Vraag dan naar de aangepaste prijzen.

Hoeveel betaal ik nu in totaal?

Aan de hand van jullie oplage bezorg ik je de drukkosten van het geboortekaartje. Zo heb je op voorhand een totaalplaatje van de prijs. 

Ik heb andere chocoladerepen gekocht. Kan ik daar ook een wikkel voor kopen?

Binnen al onze bestaande thema's is het mogelijk om wikkels op maat te laten maken. Bezorg ons het gewenste formaat via mail. De prijs is afhankelijk van het formaat.

Wat betaal ik voor een huwelijksuitnodiging op maat?

Voor een gepersonaliseerd huwelijksontwerp (op maat) betaal je 145 of 185 euro inclusief btw afhankelijk van jullie wensen. Het ontwerp van een tweede versie en de (eventueel) bijhorende menukaarten, kaften voor misboekjes ed is in deze prijs inbegrepen.

Verzending

Met welke leveringstermijn moet ik rekening houden?

Van zodra we jullie tekst per mail ontvangen wordt jullie kaartje binnen de 3 werkdagen ingevormd. Kies je voor een ontwerp op maat hou dan rekening met een langere termijn.

Afhankelijk van wanneer jullie bevallen gaan de kaartjes dezelfde dag of de dag nadien op de Post. De kaartjes kunnen ook opgehaald worden in Rotselaar (tussen Leuven, Aarschot en Mechelen). Kaartjes op groeipapier kunnen enkel verzonden worden (geen ophaling).

Als de definitieve versie voor 12 uur bij de drukkerij is, kunnen de geboortekaartjes dezelfde dag nog verzonden of opgehaald worden.

Op vrijdag is dat voor 11 
uur. Beval je op vrijdag kan er door de Post ook op zaterdag geleverd worden (+ 3 euro).
 
Er kan eventueel ook op zaterdag(voormiddag) gedrukt worden.
(15 euro supplement - enkel interessant bij ophaling)

Verzendkosten komen op 8,2 euro naar een thuisadres of 6,8 euro naar een Postpunt, kantoor of automaat naar keuze.

Hoeveel verzendingskosten betaal ik?

Wikkels en labels versturen we met de Post in een versterkte envelop. Verzendingskosten bedragen 4 euro voor België, 6 euro voor Nederland. Grotere pakketten worden eveneens verstuurd met de Post. Voor een pakket betaal je 7,8 euro. Voor Nederland betaal je 9,5 euro (verzending via PostNL). Geboortekaartjes naar NL verzenden is wat duurder 14,5 euro. 

Alles kan ook naar een Postkantoor naar keuze of Postautomaat (België) verzonden worden. In dat geval bedragen de verzendkosten 6,8 euro.

Opgelet, voor bestellingen onder de 25 euro (zonder de verzendkosten) wordt een administratiekost van 5 euro aangerekend.

Online bestellingen met een waarde van minimaal 250 euro worden gratis verzonden.*

Naar Nederland worden online bestellingen met een waarde van minimaal 300 euro gratis verzonden.*

*Dit is enkel van toepassing voor bestellingen die volledig via de webshop verlopen en waar geen uitgebreide bespreking (op afspraak) van doopsuikers aan voorafgegaan is. 

Wat als ik niet thuis ben bij levering?

Bij afwezigheid laat de postbode een zendingsbericht achter in de brievenbus. De volgende dag kan je de bestelling ophalen in het Postkantoor. Lees goed de instructies op het zendingsbericht. Pakketten blijven een week ter beschikking in het Postkantoor daarna worden ze terug gestuurd naar de afzender. Kosten voor het opnieuw verzenden van een bestelling zijn ten laste van de koper.

Kan ik een bestelling terugsturen?

De meeste van onze producten zijn op maat gemaakt met de naam van jullie kindje. Het wettelijk verzakingsrecht is hierdoor niet van toepassing. In het geval van beschadiging tijdens het transport gelieve dan zo snel mogelijk (binnen de 24 uur na levering) contact met ons op te nemen.


Betaling


Zijn er minimumhoeveelheden?

Per product staat aangegeven wat de minimum te bestellen hoeveelheid is.

Hoe kan ik betalen?

Je hebt de keuze uit Bancontact, Visa, iDeal of overschrijving. Opgelet: een betaling via overschrijving neemt een paar werkdagen in beslag. Van zodra we de betaling ontvangen hebben, ontvang je een bericht.

Kan ik een factuur krijgen?

Bezorg ons je facturatiegegevens via mail en wij bezorgen je een factuur.


Het antwoord op je vraag niet gevonden? We helpen je met plezier verder!