Werkwijze

Vraag naar de prijzen en mogelijkheden voor drukwerk via het contactformulier.

Aanpassingen

Kleuren, tekst en lettertypes kunnen naar wens aangepast worden alsook verschuivingen, weglaten van elementen ed. Het ontwerp van een tweede tekstversie (van hetzelfde kaartje) of babyborrel kaartje is in de prijs inbegrepen. Je kan ook voor een enkelvoudig of dubbel kaartje kiezen. 

Jullie/jouw kaartje maken we op voorhand helemaal klaar met jullie /jouw tekst, wensen, … die je via mail bezorgt. Vlak na de geboorte bezorg je mij de laatste gegevens 'gewicht, grootte, …'. 

Formaat

Enkele gangbare formaten voor verzending met 1 Postzegel zijn:
1) 120 x 120/130 mm (vierkant) 
2) 100 x 150 mm (Postkaart)
3) 115 x 170 mm (wenskaart) 
4) 100 x 210 mm (US formaat)
Dit in zowel enkelvoudige (voor- en achterkant) als dubbele vorm (kaartje dat je kan openvouwen). Voor alle formaten hebben we ook bijpassende enveloppen in verschillende kleuren. Je bent echter niet verplicht deze in pakket samen met de geboortekaartjes aan te kopen. 

Ander formaat? Dat kan zeker ook. Voor huwelijksuitnodigingen wordt vaak voor bv een grotere kaart gekozen in combinatie met wikkels, ... .

Druktechnieken

Digitale of traditionele goud-, zilver-, koper- of rosegoldfolie, standaard digitaal drukwerk, letterpress, ... . Dit kan uiteraard zowel bij huwelijksuitnodigingen als geboortekaarten. 

TIP! Alle druktechnieken en papiersoorten in een handig overzicht.

Afwerking

Maak je kaartje of uitnodiging extra speciaal en kies voor afgeronde hoeken of kleur op snee (een kleur op de rand) bij extra dikke kaarten.

Welke envelop past bij mijn geboortekaartje?

1) 125 x 140 mm (vals vierkant) voor een geboortekaartje of uitnodiging van 120 x 120/130 mm (vierkant kaartje)
2) 114 x 162 mm voor een geboortekaartje of uitnodiging van 100 x 150 mm (Postkaart formaat)
3) 120 x 185 mm voor een geboortekaartje of uitnodiging van 115 x 170 mm (wenskaart formaat)
4) 110 x 220 mm voor een geboortekaartje of uitnodiging van 100 x 210 mm (US formaat)

Dit zijn doorgaans de 4 standaardformaten. Op deze enveloppen plak je telkens 1 Postzegel. 
Naast al deze formaten hebben we nog grotere én kleinere enveloppen. Ideaal voor huwelijksuitnodigingen, cadeaubonnen, ... . 

Kaartjes in speciale vormen

Je kan ook kiezen voor een speciale vorm. Dit is een unieke manier om de geboorte van je kindje of huwelijk aan te kondigen.

1) speciale vormen voor een envelop van 125 x 140 mm (vals vierkant):

2) speciale vormen voor een envelop van 114 x 162 mm:

3) speciale vormen voor een envelop van 120 x 185 mm:

4) speciale vormen voor een envelop van 110 x 220 mm:

Prijzen

De opmaakkosten voor een geboortekaartje of huwelijksuitnodiging met jullie tekst en kleuren bedragen 90 of 95 euro. Er is geen beperking in aantal correctierondes. In de prijs van de labels en wikkels zitten de opmaakkosten reeds inbegrepen. Voor een gepersonaliseerd ontwerp (op maat) betaal je 165 euro inclusief btw. Het ontwerp van een babyborrel kaartje en de (eventueel) bijhorende wikkels en labels is in deze prijs inbegrepen. 

Verzending

Als de definitieve versie voor 12 uur bij de drukkerij is, kunnen de geboortekaartjes dezelfde dag nog verzonden of opgehaald worden. 
Op vrijdag is dat voor 11 uur. Beval je op vrijdag kan er door de Post ook op zaterdag geleverd worden (+ 3 euro).
Er kan ook op zaterdag(voormiddag) gedrukt worden. (15 euro supplement - enkel interessant bij ophaling)

Geboortekaartjes kunnen ook opgehaald worden in Rotselaar of Aarschot. Geboortekaartjes op groeipapier echter kunnen enkel verzonden worden (geen ophaling mogelijk).

Verzendkosten komen op 8,2 euro naar een thuisadres of 6,8 euro naar een Postpunt, kantoor of automaat naar keuze.

 

Het copyright (paperpigeon) wordt onopvallend op de kaartjes vermeld. Het ontwerp blijft eigendom van Paper Pigeon en kan na de geboorte van jullie kindje gereproduceerd worden met andere kleuren, lettertypes, ... .