Doopsuiker

Hier kan je terecht voor alle doosjes, bokaaltjes, zakjes, stoffen, bellenblazers, maar ook kaarsjes, blikjes, pompjes kortom alles om van jouw doopsuikerpresentatie een succes te maken.

Werk je doopsuiker helemaal af met clips, wasspelden, pluimen, droogbloemen, ... . Ons aanbod vind je bij 'afwerken'. Ga zeker ook eens kijken bij 'vulling' voor bijpassend snoep en suikerbonen, maar ook badzout, ... .

Al onze doopsuikerverpakkingen kunnen natuurlijk ook perfect gebruikt worden als huwelijksbedankjes. Werk af met een label of ronde sticker met jullie beide namen en trouwdatum.Geboortekaartje gevonden? Dan wil je aan familie en vrienden natuurlijk graag een geboortebedankje geven. 

Doopsuiker zelf maken - stappenplan

Welke doopsuikers geven?

Enerzijds kan je kiezen voor suikerbonen. Suikerbonen hebben een nostalgische waarde. Ze maken namelijk onherroepelijk deel uit van onze Belgische doopsuikertraditie. Leuk meegenomen is dat ze in zoveel leuke kleurtjes verkrijgbaar zijn die aansluiten bij de kleuren van onze doopsuikerdoosjes. Je kan kiezen voor de grote suikerbonen (dragees), smarties (lentilles of confetti) en mini's (lentilles of confetti XS) en amandelbonen. Nieuw zijn de smarties XL. Per doopsuikerdoosje geef je standaard 10 à 12 grote suikerbonen. Uiteraard kunnen er in de doosjes wat meer, maar 10 à 12 is zeker voldoende. Bij sommige doosjes zoals de schuifdoosjes ligt het aantal vast.

Anderzijds heb je snoep. Denk aan zachte of harde gommen, dextrose snoepjes, lollies, snoepkettingen, koekjes, choco choops, fruitblokjes, ... .

Suikervrij snoep of noten? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. 

Er zijn ook tal van leuke alternatieven voor suikerbonen en snoep zoals zeepjes, parfumflesjes, geurkaarsen, badzout, thee, ... . Er is dus zeker voor ieder wat wils. 

Kindjes op bezoek? Snoep en koekjes zijn altijd een voltreffer, maar ook een bellenblazer of houten jojo is een leuk bedankje.

Verpakken

Vervolgens ga je op zoek naar de ideale doopsuikerverpakking. Doopsuikerdoosjes kan je vullen met suikerbonen of snoep. Opgelet met vet snoep en kartonnen doosjes. Afhankelijk van het snoep kan een glazen bokaaltje of transparant mica doosje de betere keuze zijn.

Ook thee, badzout, ... mogen gezien worden. Ideaal zijn de glazen bokaaltjes of proefbuisjes met kurk.

Afwerken

Werk je doopsuiker helemaal af met clips, wasspelden, pluimen, droogbloemen, ... . Ons aanbod vind je bij 'afwerken'

Personaliseren

De naam van jullie kindje of kindjes mag niet ontbreken op elk bedankje. Dat kan op verschillende manieren:
- doosjes bedrukken (digitale druk, foliedruk, blinddruk)
- lasercutting (cut-out labels, doosjes laseren)
- graveren, alles wat hout is of kurk kan gegraveerd worden met de naam van jullie kindje (houten labels, kurken deksels, ...)
- naamstickers vinyl of folie
- vormstickers (rond, vierkant, rechthoek, hexagoon, driehoek)
- kartonnen labels in verschillende kleuren met bedrukking in kleur of folie

Presenteren

Maak het plaatje helemaal af door je doopsuikers te presenteren op een mooi al dan niet houten dienblad, keramieken schotel, ... . Vaak heb je reeds al het nodige in huis daarvoor. Ga ook eens snuffelen bij ouders of grootouders. Ook van een houten wijnkist, boomschijf, ... kan je wat maken. Een vaas met droogbloemen of een plantje erbij en een grote glazen bokaal met suikerbonen en alles komt samen. Het perfecte totaalplaatje. 

Hoeveel doopsuiker voorzien?

Voorzie doorgaans 1 doopsuikergeschenkje per volwassen koppel en 1 geschenkje per kind. Koppels die dicht bij jullie staan zoals grootouders, meter & peter en hun partner, broers en zussen en hun partner, ... krijgen al gauw 2 doopsuikers. Uiteraard mag je ook 2 doopsuikerbedankjes per koppel voorzien. Daarnaast komt niet iedereen die een geboortekaartje krijgt op bezoek. 

 

Doopsuiker moet gelukkig helemaal niet veel kosten om mooi te zijn. We verzamelden 10 van onze goedkoopste en budgetvriendelijke toppertjes in deze blogpost. 

Zie je de bomen door het doopsuiker bos niet meer?

Aarzel zeker niet om mij te contacteren via de contactpagina of de chatbox rechts onderaan. Ik help je graag verder door middel van uitgebreid advies, foto's, ... . Je kan ook langskomen na afspraak in Rotselaar (tussen Leuven, Aarschot en Mechelen) voor een vrijblijvende bespreking van doopsuikers en/of geboortekaartjes.